Malena kćerka pokojne Jelen Krsmanović, Jana je sada u trenutcima kada će morati da svjedoči u krivičnom postupku ubistva njene majke, za koje je osumnjičen njen tata. Na ovom su postupku kao vještaci radili dva najpoznatija sudska vještaka u cijeloj Srbiji.

 

 

Kako njhova saznanja pokazuju da su svi uslovi ispunjeni da bi psiholozi mogli da konačno počnu fazu vještačenja o stanju malene Jane I da pokušaju da ustanova, da li je ona u psihičkom I mentalnom stanju da bi mogla da svedoči protiv svog tate, a visoko tužilaštvo je izdalo naredbu da se ovo vještačenje obavi uz pomoć dva najbolja sudska vještaka koji su radili na najtežim slučajevima kada je kriminal u Srbiji u pitanju.

 

Ime glavnog vještaka se čak pominje i 2001. godine tada je u Haškom tribunalu I analizirao ličnost Damira Došena koji je tada osuđen na pet godina zatvora jer je bio šef u logoru Karaterm kod Prijedora njega je tada kao svjedoka pozvala odbrana. A nakon toga je 2003 godine radio na vještačenju pripadnika zemunskog klana kada je uhapšen Dušan Krsmanović I ostali koje je uz njegovu pomoć sud osudio za 25 ubstava.