Četverodnevnom dijetom s kačamakom ili palentom tijelo će dobiti sve neophodne vitamine i minerale. Osim toga, ova dijeta može pomoći u čišćenju crijeva i ubrzanju metabolizma. Dijeta s palentom ili kačamakom osmišljena je tako da samo prvi dan uključuje gladovanje, dok se sljedeća tri dana postupno povećavaju porcije kako bi se lakše pročistio organizam. Palenta je zdrava i hranjiva namirnica koja sadrži samo 80 kalorija, 17 grama složenih ugljikohidrata i 1 gram masti na svakih 125 grama. Preporučljivo je palentu uvrstiti u svoj dnevni jelovnik, kao prilog uz meso i povrće ili za doručak i večeru. Evo primjera jelovnika za dijetu s palentom: 1. dan – 400 g palente, 1 krastavac, 1 rajčica, 1 jabuka i 2 litre vode.

Dan 2 – Ponovite jelovnik prvog dana. Trećeg dana jelovnik se sastojao od 400 grama palente, salate od 300 grama zelene salate, 200 grama svježe ubranog kupusa, dvije mrkve, malo limunova soka i žličicu maslinova ulja. Za hidrataciju su osigurane dvije litre vode, te tri šalice nezaslađenog zelenog čaja. Četvrti dan je ponovljen isti jelovnik kao treći dan. Uključen je i postupak kuhanja palente. Da bi se kačamak koristio kao sredstvo za mršavljenje, neophodno je da se priprema bez dodavanja mlijeka, šećera ili maslaca u proces kuhanja. Za pripremu ovog jela potrebno vam je 50 grama palente, 200 mililitara vode i pola žličice maslinovog ulja. Počnite pažljivo ispirati palentu slatkom vodom. U šerpu dodajte 200 ml vode i malo soli. Zakuhajte vodu pa dodajte palentu. Palentu kuhajte na laganoj vatri otprilike 15-20 minuta. Kad je kuhano, dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte.

Za uspješno držanje kačamak dijete važno je piti puno vode i jesti male porcije kad god se pojavi glad. Kako nastavljamo sa svojim dnevnim rutinama, postajemo sve više svjesni svojih fizičkih ja i ulazimo u fazu pomnog pregleda i procjene svojih tijela. Mnogima je cilj brzim mršavljenjem postići poželjan izgled i održati dobro zdravlje. Kako biste to postigli, preporuča se promijeniti prehrambene navike, povećati unos voća (osobito jabuka), ostati hidrirani, šetati i vježbati duboko disanje nakon obroka te se baviti rekreacijskim aktivnostima poput trčanja ili vožnje bicikla.

Osim toga, može biti korisno povremeno pročišćavati svoje tijelo i duh postom. Razmislite o postu na dan mladog mjeseca, suzdržavanju od hrane puna 24 sata uz konzumaciju samo vode, čaja i voća. Ova praksa ima potencijal za poticanje gubitka težine od 2 do 3 kilograma.

Preporučeno