U nastavku današnjeg članka donosimo vam jako zanimljive najnovije informacije , a koje se tiču dobre zarade, što vjerujemo da vas danas sve jako zanima. Naime, kako situacija nigdje u svijetu nije dobra, pa tako i kod nas, a sve zbog posljedica rata u Ukrajini, koji osjetimo kako mi, tako i cijeli svijet. Za jako kratko vrijeme je došlo do enormnog poskupljenja svih stvari koje su nam svakodnevno potrebne za normalno funkcionisanje. Naime, na taj način ljudi se sve više trude da pronađu neko zaposlenje koje će da im donese neke dobre prihode.

Upravo o tome mi ćemo da pišemo u nastavku današnjeg članka, a ono što je najbitnije jeste da ne morate da idete u neku drugu državu, jer veoma lijep novac možete da zaradite i u vašoj državi, tačnije Srbiji. Inače radnici koji rade sezonske poslove dnevno u prosjeku mogu da zarade i preko 4 hiljade dinara, a to je u prosjeku hiljadu dinara više u odnosu na prošlu godinu, ali ono što je veliki problem, koji su otkrili i sami poljoprivrednici jeste da ovaj posao nema ko da radi. Tako je jedna proizvođač šljive, Milen Rakićević koji je iz Dolje Grgure, opština Blace, rekao da ima puno problema, u smislu manja radne snage.

Milen je inače rekorder u proizvodnji ovog voća, a koji je rekao sljedeće: “Za razliku od prošle sezone, kada smo i mogli da nađemo berače, ove godine okrenuo sam stotine brojeva. Zvao sam ljude iz Lebana, Bojnika, Surdulice… Ipak, šljive nam ostaše neobrane, imamo ih trenutno tri vagona, od kojih smo jedan vagon od deset tona smestili u kace i namenili za rakiju. Pošto nikako ne možemo da nađemo radnike, u šljiviku smo već danima moj otac koji ima 80 godina, supruga, sin i ja. I tako je svaki dan”. Ostatak teksta pročitajte ovde.