Kako ste i sami mogli da zaključite, u nastavku današnjeg članka se bavimo zdravljem, koje je veoma važno za sve nas, a koje smo malo i zapostavili kako je počela cijela priča oko pandemije korona virusa. Međutim, to tako ne treba da bude, jer zdravlje nam je najbitnije i ono treba da nam je na prvom mjestu i da nam bude prioritet. Mi vam u nastavku donosimo jednu priču koja je vezana za glog, i njegov učinak na naše zdravlje, a vjerujemo da je malo ko od vas znao za šta ga sve to možemo koristiti.

Dakle, glog je odličan dar prirode i on inače pripada porodici ruža, a ono što je bitno da svi znamo jeste da je on prvenstveno jako dobar za srce, a stimuliše i krvotok, tako da je on odličan za osobe koje imaju kardiovaskularne probleme. Pored ovoga, glog je dobar i za osobe koje pate od anksioznosti, umora, a preporučuje se i za osobe koje imaju problema sa spavanjem, i kada nemate energije. Kada je riječ o glogu, on u prodaji postoji u obliku kapi, tinkture, sirupa, ekstrakta od gloga i sušene bobice. Ali nema potrebe da džaba bacate pare, jer i vi sami to možete sebi da napravite.

Mi vam u nastavku donosimo neke od načina na koji možete da sebi pripremite glog, pa je tako na spisku prvi čaj, a ukoliko biste pravili čaj od gloga, onda to možete uraditi od listova ili od samog ploda. Možete ga zasladiti sa medom, pa ga konzumirati gutljaj po gutljaj. Plodove možete ugnječiti, a zatim ostavite osam sati u hladnoj vodi, a nakon toga potrebno je da ga prokuhate i procijedite, a preporučuje se da dnevna doza budu dvije do tri šolje.

Preporučeno