Navikli ste da na društvenim mrežama skoro svakog dana naiđete na neki savjet ili trik koje ljudi žele da podijele sa svima. Kako ste i sami mogli zaključiti, naša današnja tema tiče se mašine za pranje veša, i jednog trika koji je zaludio sve korisnike. Za ovaj trik možemo samo reći da je veoma koristan i da će mnogim ljudima da olakša život. Ovaj poznati začin može da bude veoma koristan u kupatilu kada vi perete veš, a samo par komada je dovoljno kako bi primijetili efekat.

Sigurni smo i da se pitate čemu to lovorov list može da vam pomogne pri pranju, a ne radi se o tome da vam odjeća miriše ili da vam je omekša nego je efekat toga lista malo drugačiji. Zapravo lovorov list može da vam pomogne u tome da se sačuva obojena odjeća i da joj vrati prvobitnu boju.

Direktno lovorov list možete staviti u mašinu za veš, a vi ćete imati još bolji efekat ako ih stavite u lavor u vodu pa onda potopite odjeću u boji i u zavisnosti od količine veša je potrebno da uzmete par lovorovih listova i prokuhate ih.Nakon što se ta voda ohladila, poslije pola sata ćete potopiti odjeću u to i ostaviti da stoji par sati. Onda ćete dobro ocijediti odjeću pa je oprati u mašini kao i inače.