Sa pojavom jako visokih temperatura, osim što nam je prek onoći jako vruće, dodatnu glavobolju nam zadaju i komarci od kojih se jednostavno ne može živeti tokom leta. Ljudi pokupavaju na sve moguće načine da se zaštite, a sprejevi i spuštene roletne su jedino rešenje koje ima efekta bar nekih 50%. Mi se danas ove teme dotičemo sa medicinskog aspekta, i kako kako se rešiti ove velike napasti.

Srpski doktor Branimir Nestorović savetuje kako da zaštitite sebe i svoje najmilije od komaraca i to na potpuno prirodan način. “Postoje jednostavni, prirodni načini da se odbiju komarci poput korišćenja vitamina B kompleksa, posebno B1 vitamin koji ima jako neugodan miris koji odbija ženske komarce, a verovali ili ne, njegova aroma je nešto kao beli luk, koji ljudski njuh ne može osetiti, ali je jak oneugodan za jednog komarca.

Također se dotakao i jednog leka iz prirode, a to je kopriva, koja definitivno nikako ne leži komarcima. “Kopriva ubija sve što postoji. Uberete koprivu i stavite je da stoji u frižideru 5 dana u vodi i sa tom vodom isprskate kuću i insekti nestaju za nekoliko sati, i verujte da se neće pojaviti bar 7 dana u vašoj spavaćoj sobi”, tvrdi doktor Nestorović.

Po njegovom mišljenju cinkova mast ili eozin je delotvoran za mesto uboda, i veliko crvenilo koje se pojavi noć nakon borbe sa komarcima. Samo se namažite ovom masti i problem je rešen…

 

Preporučeno