Vrlo je vjerovatno da ste više puta naišli na članak sličan ovom. Razlog tome je trenutna raširena upotreba mobilnih uređaja koji dolaze opremljeni visokokvalitetnim video kamerama. Ovaj tehnološki napredak olakšao je ljudima snimanje bilo kakvih značajnih ili zabranjenih radnji. Uz postojanje profila na društvenim mrežama, pojedinci mogu brzo podijeliti ove video zapise s javnošću, što dovodi do brzog širenja informacija.

Zabrinjava činjenica da ljudi ne razmišljaju o važnosti dobijanja pristanka prije dijeljenja informacija koje uključuju maloljetnike ili djecu. Ovo se često zanemaruje, ali kada se poduzmu pravni postupci, to postaje veliki problem. Balkan nije izuzet od ovog problema, a o incidentima iz drugih regiona, poput Južne Amerike, takođe se javno govori, što je izazvalo nemir u javnosti.

Video koji navodno prikazuje doktora i medicinsku sestru kako se upuštaju u romantičnu vezu u okviru bolnice u Peruu postao je internet senzacija. Prema izvještajima izvora u regionu, grafički snimak je snimljen u hitnoj pomoći medicinske ustanove koja se nalazi u Pijuri, gradu koji se nalazi u sjeverozapadnom dijelu zemlje.

Autor snimka je naveo da su ljekar i medicinska sestra u intimnom činu pred pacijentom čekali pomoć. Ovo je izazvalo reakciju gledalaca koji su ostavljali komentare u kojima izražavaju svoje neodobravanje postupanja medicinskih stručnjaka. Mnogi su sugerirali da su doktori trebali pronaći privatniju lokaciju umjesto da se upuštaju u takvo ponašanje u bolnici. Iako je nejasno kada je snimak snimljen, evidentno je da se seksualni čin dogodio tokom radnog vremena, što bolnica ne odobrava. Ovaj incident izazvao je zabrinutost zbog odnosa između doktora i medicinskih sestara, te potencijalno neprikladnog ponašanja koje se može dogoditi između njih.

Preporučeno