Brojne su studije pokazale da je pridržavanje pravila i održavanje uravnotežene prehrane presudno za holistički rast pojedinca i može imati dubok utjecaj na njihovu razinu produktivnosti i životni vijek. Međutim, rasprostranjenost brze hrane i nekonzistentnih, neuravnoteženih obroka u našem modernom društvu dovodi nas sve u opasnost od niza zdravstvenih problema.

Ispravljanje prehrane može biti izazovan zadatak, ali slijeđenje osnovnih načela zdravog načina života može pojednostaviti proces i olakšati ga se pridržavati tijekom vremena. Ugledni profesor dr. Momčilo Matić nedavno je govorio o ovoj temi i upozorio da redovito uživanje u masnoj hrani može imati značajniji utjecaj na naše tijelo nego što mislimo. Prema riječima dr. Matića, svatko tko dulje vrijeme konzumira masnu hranu trebao bi razmisliti o poduzimanju perioda detoksikacije tijekom kojeg će se strogo pridržavati zdravih navika kako bi izbacio sve toksine koji su se nakupili u tijelu. Iako nekoliko dana nezdravog načina života možda neće imati značajnih posljedica, oni koji takvu hranu konzumiraju dulje vrijeme moraju dati prioritet detoksikaciji.

U razgovoru koji je u tijeku u emisiji, Matić otvara temu čaja od maslačka i ističe njegove brojne dobrobiti za detoksikaciju. Matić sugerira da konzumacija ovog čaja u razdoblju detoksikacije može biti izuzetno korisna. Prema Matićevim riječima, najbolje vrijeme za konzumaciju je jutro, najbolje na prazan želudac prije doručka. Dodatno, Matić preporuča popiti čašu tople vode nakon konzumiranja čaja kako bi se pospješio proces pročišćavanja. Pomoću ovih jednostavnih koraka možete ubrzati proces detoksikacije i iskoristiti dobrobiti čaja od maslačka. Matićeva preporuka vrijedan je dodatak raspravi i sigurno će biti od velike pomoći onima koji žele detoksikaciju svog organizma.

Preporučeno