U nastavku današnjeg članka malo govorimo o bolestima kod ženske populacije, a svakako da ona koja odnosi najviše života jeste tu mor dojke, koji na godinu dana odnosi milionske brojke. Moderna medicina je poprilično uznapredovala, i jako je efikasna kada se žena javi doktoru na vreme, ali kada uznapreduje i kada se raširi po celom organizmu, onda je jako tešk obilo šta uraditi. 

Zato je po svim svetskim stručnjacima jako bitno reagovati na vreme, čim osetite neke promene na samoj dojci, a pri tome se misli na bilo kakve kvržice koje se stvaraju na samoj dojci, kao i to kada imate bilo kakve vrste bolova na samoj dojci. 

Danas o ovoj temi govori doktor Branislav nestorović koji uvek ima nešto da pametno kaže na ovu temu. Čovek koji je svoje ophođenje u javnosti krenuo još prošlog marta kada je postavljen za jednoh od 3 člana kriznog štaba. U početku je imao stvarno nekih jako kontradiktornih izjava, ali koliko god mu se smejali i zadirkivali ga, uvek se ispostavilo da je sve tačno što je tada govorio. 

Sada se oglasio i povodom tu mora dojke, te je rekao da dezodoransi i stikovi za ispod pazuha su uzročnik najmanje 50% slučajeva tu mora dojke kod žena. Kako je on naveo aluminijum koji je sastavni deo svakog dezodoransa zatvara izvodne kanale znojnih žlezda i sprečava znojenje, par koža na taj način apsorbuje deo aluminijuma koji je veoma otrovan, samim time i kancerogen.

Preporučeno