Jedna od najpoznatijih doktorica na našim prostorima, Nada Macura je u jednoj TV emisiji komentarisala i dešavanja u rijalitiju Zadruga, pa je tako i dala svoje mišljenje o Filipu Caru, učesniku koji je jedan od trenutno najpopularnijih Zadrugara, posebno zbog njegove veze sa Dalilom Dragojević.

Nada se osvrnula na sva dešavanja u rijalitiju Zadruga, te je poručila Filipu sljedeće stvari: “On je realno veoma inteligentan muškarac, zabavan i svi ga gledaju. Dalila i Filip bi sami privukli pažnju miliona, duhovit je i treba slušati svako njegovo izlaganje, to je da se čovjek prevrne. Čovjek koji nema neko veliko obrazovanje, ali iz njega izbija nešto što je krećući se u tim društvima stekao”, rekla je ona.

Nada Macura je poznata kao osoba koja voli da se pojavljuje u medijima i često je gošća u emisijama zabavnog karaktera, te joj nije problem da kaže svoje mišljenje o raznim temama. Mnogo je onih koji se slažu sa njenim razmišljanjima, mada je mnogo i onih koji smatraju da se Macura treba baviti svojim poslom, te da se ne treba baviti rijalitijima i estradom i svojim izjavama na neki način ismijavati i svoju doktorsku profesiju.