Kada je naša estrada u pitanju, posebno onaj dio koji s etiče narodne i folk muzike, onda na istoj imamo nekoliko pjevača i pjevačica koji već traju na sceni dugi niz godina, tri, četiri i više decenija i za njih se može sa pravom reći da se radi o pravim estradnim zvijezdama. Jedna od njih je svakako i Dragana Mirković koja je na estradi već dugi niz godina koja iza sebe ima veliki broj snimljenih albuma, otpjevan veliki broj hitova, a o broju koncerata i nastupa koje ima iza sebe da i ne govorimo. Za sav taj svoj rad je dobila i veliki broj nagrada.

Ona je isto tako poznata da je uspješna u poslovima i koji nisu uvijek vezani za estradu, pa je tako i vlasnica TV kuće, DM, na kojoj promoviše balkansku folk i druge muzičke scene, a poznato je da je sa svojim mužem jedna od najjačih distributera luksuznih vozila za ovaj dio Europe, te da je uspješna u još nekim poslovnim projektima. Ipak, ovih dana je ona priznala da nikada nije željela da se bavi muzikom, a ove njene riječi su šokirale sve. Ona je u jednoj TV emisji otkrila da je maštala da postane nešto skroz drugo, a ne pjevačica:

” Nikada nisam željela da se bavim pjevanjem, imala sam druge snove. Sanjala sam da završim fakultet, naučim engleski jezik i budem turistički vodič da bih proputovala svijet. Iz dosade sam pjevala po školskim priredbama, a u Beogradu su neki ljudi čuli da ima neka mala Dragana iz sela koja je čudo od djeteta. Imala sam nepunih 14 godina kada su došli kod mene kući” – rekla je Dragana