Ovaj dan započinjemo sa jednom jako interesantnom ali i tužnom pričom, a vjerujemo da će i vama da natjera suze na lice. Kada ljudi dožive određene godine, tačnije kada ostare, njegovi bližnji u većini slučajeva zaborave na tu osobu, ne posjećuju je, ne spominju je, a najviše boli kada se tako ponašaju djeca prema svojim starim roditeljima. Kako ste već i sami mogli da zaključite, danas vam donosimo jednu priču koja je pokazatelj svega navedenog.

Naime, ova tužna priča desila se u Srbiji, a koja se odnosi na jednu ženu po imenu Draginja. Tužna je činjenica da sve više usamljenih ili napuštenmih staraca najviše žive u ruralnim dijelovima kako Srbije tako i cijelog regiona, koji ljude rijetko kada viđaju, posebno ako je mjesto gdje žive otuđeno. Draginja je doživjela nešto što se nekima nikada u životu ne desi, ili je to jako rijedak slučaj. Dakle, radi se o tome da su za ovu staricu čuli mnogi, pa je tako jedna novinarska ekipa odlučila da ode u selo u kojem ona živi i da je posjete.

Ona se njima jako obradovala, a osmijeh nije skidala sa lica, pa im je u toku njihovog rzagovora u jednom momentu rekla kako ju je jedne noći probudilo šuškanje pored samog njenog prozora. Kada je ustala imala je šta i vidjeli, a od prizora se samo zaledila. Naime, pred njom je bio veliki medvjed, i ona se mnogo uplašila, a korz nekoliko dana ona je na svoje prozore stavila metalne šipke. Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima ispod.

Preporučeno