Već blizu mjesec dana nismo ništa pisali o novom banjalučkom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću. Čovjek koji se usprotivio velikom MIloradu Dodiku, čija je stranka suvereno vladala Banja Lukom u posljednjih 20 godina, ali Draško je donio nešto novi, tako da su građani ovoga grada prepoznali njegovu hrabrost i poklonili mu svoje glasove. 

Miloradu Dodiku je to bio veliki udarac, i on je apsolutno na sve moguće načine pokušavao da poništi njegov izborni uspjeh, ali jednostavno nije uspjevao u svemu tome. Draško Stanivuković je njemu poazivao zube u posljednjih par godina kada niko nije smio, a on je to radio jer je imao jako dobru zaleđinu. NJegova porodica je jedna od najstarijih u ovoj regiji, a još na to sve su i bogati, tako da je imao jako veliko pokriće za svoju bahatost.

Njegov glavni slogan u predizbornoj kampanji je bilo to, da će konstantno biti na usluzi građanima, i da nema šanse da se više zloupotrebljava položaj na samom vrhu, sve dok on bude prvi čovjek Banja Luke. Da nije pričao u prazno pokazuje i njegov akt, od prije par dana kada je uradio nešto nezamislivo za balkanske političare. Tako on svako jutro na posao ide autobusom, a svim funkcionerima je oduzeo ključeve od službenih vozila. 

Tako da se luksuzni automobili više neće moći koristiti u privatne svrhe, nego samo u toku radnog vremena. Šta mislite za ovaj jako dobar potez novog gradonačelnika? Također je od svih zaposlenih u idućih 15 dana zahtjevao da mu donesu diplome o završenoj školi i fakultetu. Svako ko bude imao lažnu, neće biti član Gradske uprave. 

Preporučeno