Sada kako saznajemo više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istrau o milionskim malverzacijama i pljački u koju je umešan broj firmi i osoba koje su povezane sa državnim funkcionerima a saznaje portal Republika. Kada je u pitanju istraga ove afere samo je deo velike akcije čišćenja srbije od korupcije koju smo juče najavili.

Danas se bavimo u kontroverznom slučaju, radi se o milionskoj šteti u evrima, nanetoj državi i preduzeću Putevi Srbije, a jedan od ključnih aktera je Vlada Atanacković, muž doskorašnje ministarke Zorane Mihajlović. Pod lupom tužioca su kompanijama “Ratko Mitrović MBA”, čiji je račun duže vreme u blokadi, a pokrenut je i stečajni postupak, firma “MBA Miljković”, koja je stopostotni vlasnik “Ratka Mitrovića”, kao i preduzeća “Ingrap omni” i “Sunce silosi”, čiji je, kako se sumnja, pravi vlasnik upravo Atanacković. Svi oni se sumnjiče da su oštetili preduzeće “Putevi Srbije” i državu.

Ovako je hronološli sve ti izgledalo prema podacima do kojih je do sada došla istraga a za koje se veruje da su samo vrh ledenog brega. “Firma “Ratko Mitrović”, kao podizvođač, bila je angažovana na infrastrukturnim projektima koje u našoj zemlji radi ruski “RŽD internacional”. Po tom osnovu, preduzeće “Ratko Mitrović MBA” imalo je potraživanja prema ruskoj firmi. S obzirom na to da im je račun u blokadi, uz posredovanje Atanackovića i vlasnika treće firme Teodosija Krstića, odrađena je serija transakcija kojima su poverioci “Ratka Mitrovića”, pre svega “Putevi Srbije”, ostali kratkih rukava” – objašnjava dobro upućeni izvor našeg portala i nastavlja:

” Prema prethodnom dogovoru koji su osmislili Atanacković i Krstić, “RŽD internacional” ne uplaćuje, kao što bi trebalo, novac na račun “Ratka Mitrovića MBA” jer bi onda pare otišle na to da se namire poverioci. Umesto toga, RŽD direktno prebacuje milionske iznose firmi “Ingrap omni”, čiji je vlasnik Teodosije Krstić. Deo para “Ingrap” prebacuje jednoj banci, na ime kredita koji tamo ima MBA. Ostatak Krstićevo preduzeće prosleđuje ruskoj firmi “Arkol”, na ime nekakvih konsultantskih usluga.” Ostatak čitajte ovde. 

Preporučeno