Džej Ramadanovski, apsolutni kralj narodne muzike nas je napustio prije par dana, to jeste u nedjelju 6 decembra. Sve je apsolutno ostavila bez daha ta vijest, iako se znalo da je Džej bio hronični bolesnik, da je imao problema sa srcem, i da je bio u opasnosti što se tiče same korona virusa. Ali, on je po tom pitanju bio jako disciplinovan, ali na kraju ga je izdalo njegovo veliko srce koje je jednostavno prestalo da kuca.

U kući ga je zatekla žena koja je održavala higijenu u njegovom stanu, a ona je odmah pozvala njegovu najbolju prijateljicu, koja je odmah pozvala hitnu pomoć. Međutim, na žalost, oni kada su stigli mogli su samo da konstatuju smrt, velikog Džeja Ramadanovskoga, koji je ostavio veliki trag na balkanskoj muzičkoj sceni. Dosta je peripetija oko njegove smrti, koje ovih dana kruže po društvenim mrežama. 

Neki govore da je živio u posljednje vrijeme u velikoj neimaštini, i da je to sve posljedica njegovoh zdravstvenog stanja. jer faktički nije imao koncerta u posljednje 3 godine, a sve zahvaljujući njegovog jako teškog zdravstvenog stanja. Ima i onih koji kažu da je živio u blagodeti, i da je iza njega ostalo blizu pola miliona eura u austrijskoj banci, to nećemo apsolutno nikada da saznamo. 

Sada se javila i njegova ćerka, koja je rekla da je posljednjih dana bio i više nego loše, te da je trošio jako puno terapija, koje mu je ona lično donosila u stan koji je na Dorćolu. Međutim, godine i neredovan život učinile su svoje. 

Preporučeno