Jedan od najboljih košarkaša u historiji ovog sporta Kobi Bryjant , poginuo je u helikoptreskoj nesreći . Kako stoji u izvještajima Bryjant je poginuo sa još četiri osobe ,  koje su letjele u privatnom helikopteru.

S njim je bila i njegova kćerka Đijana 13 , oni su putovali u Bryjantovu Mamba akademiju na utakmicu. Đijana je naslijedila talenat za košarku od oca pa je nastavila njegovim stopama. Nesreća se dogodila kod  Kalabasa u Kaliforniji  u nedelju ujutru po lokalnom vremenu.  Pored Bryjantovih stradao je još jedan roditelj sa djetetom i pilot helikoptera. Bryjant je imao 41 godinu , dvije decenije je igrao u Los Anđelesu u lejkersima i s njima je osvojio pet prvenstava i odradio 18 OL-stars igara prije nego što se oprostio od košarke 2016 godine.

Mjesto nesreće je veoma nepristupačno tako da vatrogasci moraju pješačiti do tog područja gdje je pao helikopter. Po trenutnim saznanjima, glavni uzrok je jako loše vrijeme, odnosno velika magla te je pilot bio upozoren već da leti po gustoj magli ali i da leti jako nisko. Nakon što su ga upozorili da prenisko leti, uspio je da uzleti, međutim helikopter se nakon toga srušio.

Preporučeno