Kada je u pitanju pomeranje sata 2023 godine će ostati po istim principima kao i godinama za nama. Dakle, letnje i zimsko računanje vremena u Srbiji će ostati i ove godine, baš kao i širom našeg konentinenta Pomeranje sata 2023 godine.

Pomeranje sata u Srbiji će biti dva puta na proleće i na jesen. Taok ćemo preći na letnje rračunanje vremena i vratiti se na zimsko iako je Evropska uniija još pre nekoliko godina najavila da će odustati od ove prakse to se nije dogodilo. Velika većina Evroljana je glasa za ukidanje promene vremena, ali od tada birokrate iz EU nisu ništa uspele da se dogovore pa je preporučeno zemljama da same donesu odluku u skladu sa svojim interesima. Ispod prenosimo i mišljenje našeg stručnjaka, koji ima predlog za Srbiju i koji podrazumeva promenu naše vremenske zone.

Promena vremena inače ili pomeranje kazaljki je svake godine u isto vreme poslednjeg vikenda u martu mesecu i poslednjeg vikenda u oktobru. Dakle kada se menja vreme 2023 godine? Baš tada: “Letnje računanje vremena 2023. počinje u nedelju 26. marta. Tada ćemo u noći između subote i nedelje kazaljke pomeriti za sat unapred, odnosno sa 2 na 3 sata. Te noći ćemo spavati sat vremena manje, ali će dan biti duži. Dakle, od 26. marta 2023 izlazak i zalazak Sunca će biti sat vremena kasnije.” Zimsko računanje vremena 2023 godien počinje 29. oktobra kada se kazaljka na satu vraća sat vremena unazad odnosno sa 3 na 2 sata u noći između subote i nedelje. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno