Pjevač Toše Proeski prije gotovo 11 godina nas je napustio. I danas se njegove pjesme pjevaju, a ne prestaje tuga za njim, te se još uvijek fanovi sa suzama u očima njega sjećaju.Da krv nije voda i Tošetov nećak dokazuje koji se zove Kristijan Risteski i koji je stopama svog pokojnog ujaka krenuo, pa se i on muzikom bavi.Toše je u svom nećaku i sam uvidio talenat, te je sa ovim talentovanim dječakom duet snimio, a na Tošetovom posthumnom albumu našla se i njihova zajednička pjesma pod nazivom My little one. Objavljena je na albumu na engleskom jeziku The Hardest Thing.

Danas njegov nećak ima 20 godina i studira u Skoplju na Fakultetu za audiovizualne umjetnosti.Ukazala mu se prilika prije dvije godine da sa britanskim producentom sarađuje i ujedno Tošetovim saradnikom Endijem Rajtom, te je u London otputovao.Kristijan je očito veoma talentovani mladić i porastao je, a vjerujemo da će se tinejdžerkama svidjeti.

Objavljuje na svom profilu i fotografije Tošeta Proeskog, a time je i pokazao koliko mu ujak nedostaje, koji mu je bio i ostao najveći uzor.Da pusti još i bradu, sigurno bi još više ličio na svog ujaka.