Svi uveliko već pričaju o Fajzerovoj vakcini koja se pojavila u Srbiji prije par dana, ali je došla u skroz maloj količini, blizu 5.000 komada. Odmah je podijeljeno sve domovima za stara i iznemogla lica, a prvo je krenulo u Beogradu i Novom Sadu, a nakon toga i u NIšu i u ostalim gradovima u Srbiji. 

Prvi koji su primili vakcinu, čisto da smire građane jesu članovi kriznog štaba Darija Kisić Tepalčević i Predrag Kon, kao i premijerka Ana Brnabić, Svi su uveliko pisali o tom događaju koji se desio u četvrtak ujutro u 10 sati. Sada sve zemlje u okruženju također očekuju Fajzerovu vakcinu, i svakako da traže prve utiske od ljudio koji su je i primili među prvima. 

Među običnim ljudima se odmah pojavila skepsa kako vakcine nisu prave nego su troje pomenutih primili fiziološku otopinu, a da igle uopšte nisu bile prave. Darija Kisiće je prva primila vakcinu, pa nakon nje odmah i Predrag Kon, a ona se kao odgovorni građanin jučer poslijepodne pojavila u Nišu gdje je također obavljena prva tura imunizacije. 

Ona je tako imala i kraći govor prije nego je prvih 100 pacijenata primilo pomenutu Fajzerovu vakcinu. Nju su odmah građani upitali kako se osječa kad je primila vakcinu, na šta je ona rekla da osjeća samo blažu bol u predjelu gdje je primila vakcinu i to je sve normalna stvar. 

Preporučeno