Vijest da je preminula kraljica Elizabeta II, šokirala je cijeli svijet, dok je Velika Britanija u velikoj tuzi. Kraljica je inače ove godine u aprilu mjesecu proslavila nevjerovatnih 70 godina na tronu, a u poslednje vrijeme njeno zdravstveno stanje nije bilo baš najbolje, tako da se ona nalazila u Balmoral zamku u Škotskoj, i tu je bila pod konstantnim nadzorom ljekara, a onda je uslijedila vijest koje su se plašili svi.

Inače jučer je u toku dana, veliki broj građana bio ispred Bakingemske palate, čekajući informacije o vijesti vezano za zdravlje kraljice, ali onda je nažalost stiglo ono čega su se svi plašili, a to je da nas je kraljica nažalost napustila, u 96.godini života. Kraljica je bila monarh koja je imala najduži staž u Velikoj Britaniji, kako smo već naveli na samom početku vladala je 70 godina. Ona je rođena 1926. godine, princeza Elizabeta postala je kraljica poslije smrti njenog oca, kralja Džordža Šestog, 1952. godine. Kasnije se ona udala za Filipa, vojvodu od Edinburga, 1947. godine i oni su dobili četvoro djece: Čarlsa, Ana, Endrjua i Edvarda.

Zatim se bivši princ Danske i Grčke, princ Filip koji je rođen 1921.godine, i on je služio u britanskoj kraljevskoj mornarici u Drugom svjetskom ratu, i on je bio supružnik sa najdužim stažom od bilo kojeg britanskog monarha, a sa kraljevske dužnosti on se povukao 2017.godine, a umro je 9.aprila 2021.godine, a linija nasljednika izgleda ovako: 1. Princ Čarls od Velsa, koji je rođen 1948. godine, i on je kraljičin najstariji sin i on je zapravo prvi u redu za presto. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno