Već je prošlo puna 3 dana kako nas je napustio legenda narodne muzike Džej Ramadanovski, a bol i tuga širom Balkana jednostavno ne prestaju. Mnoge poznate osobe se putem Instagrama i Facebooka opraštaju od ove velike legende. Jelena Karleuša je bila najbritkija po tom pitanju, koja je ispljuvala i optužila novinare da su zadnje smeće jer su velikoga Džeja nazavli folkerom. 

On nije zaslužio takav nadimak, jer on je daleko bio od folkera, on je bio sjajan interpretator narodne muzike. Svim novinarima koji su tako pisali o njemu, poznata Jelena Karleuša je poručila da se nada da će na njihovoj sahrani pisati da su oni bili smradovi, to jeste smradetine. Već je objavljena i posmrtnica od Džeja, a ona je u zelenoj boji što je sasvim i normalna stvar, jer mu je otac bio musliman.

Biće sahranjen po muslimanskim vjerskim običajima, a cijelu ceremoniju ispred beogradske džamije će da vodi poznati beogradski hodža. Zna se vrlo dobro da je Džej Ramadanovski živio na Dorćolu, i da je bio kralj u svome komšiluku, a posebno ga je voljela sirotinja koja je očekivala kada će on naići iz pekare da ih počasti vrućim kiflama i pecivom. 

Nikada se nije razbacivao parama, a živio je u skromnoj zgradi na drugom spratu. Posjećivale su ga ćerke i spremačica koja se brinula o higijeni samog doma. Najbolja prijateljica ga je prva vidjela na kauču kada je umro, i ona je zapravo i pozvala hitnu pomoć. 

Preporučeno