Kao što i sami možete da vidite glavna tema našeg današnjeg članka je sasvim sigurno ubedljivo najbolja salata koja se u ovim danima može pronaći na celom Balkanu, a to je svakako kiseli kupus. upus je svakako namirnica koja je strašno zdrava, a samo 200 grama kiselog kupusa je kao da ste pojeli 3 limuna. Prava vitaminska bomba, koja je puna vitamina C, i koja je topla preporuka za duge zimske dane.

Kupus i kada nije kiseo može da se koristi na jako puno načina, i to u varivima, kao salata, i na još jak opuno drugih načina. Jako je zdrav, odličan je za probavu, a preporuka je čak i dijabetičarima jer je lako varljiv i također je opet kažemo odličan za komplet imunitet jedne osobe. Sada su došla takva vremena da jednostavno sve možete da kupite u marketu.

Tako i i kiseli kupus se može pronaći u marketima, ali je opet puno bolji i ukusniji kada se nakiseli u sopstvenom domu, Domaćice od toga jako beže, jer ima puno posla oko njega, ali kada se završi ceo proces, ostaje zadovoljstvo i osmeh na licu, jer cele zime ćete imati sjajnu salatu i materijala za podvarak i sarmu.

Međutim, jak opuno osoba se žali kako im kiseli kupus se pokkvari i sve ode do vraga. Kako ga pravilno nakiseliti? Prvo što treba da uradite je to da proverite da slučajjno unutra ne bude puž golać, koji će napraviti pravu štetu vašoj zimnici. Nakon toga, izrežite koren i u sredini sipajte sol, redajte u bure da ima prostora i naspite vode te poklopie sa jefdnim težim kamenom.

Preporučeno