Bora Drljača je stvarno jedan od najvećih pjevača u cijeloj istoriji Balkanske muzike. Nije on bio toliko kvalitetan pjevač kao što je na primjer bio Šaban Šaulić, ali je imao ono nešto zbog čega ga je cijeli svijet izrazito volio. Stare dobre, narodne, krajiške pjesme i baš iz tog razloga su ga volili u narodu.

Uvijek je bio dobro došao gdje god da je imao koncert, a pogotovo je dizao atmosferu na mjestima gdje ima puno naših ljudi u inostranstvu koje rade svoje poslove. Ako tome dodamo da je bi ojako duhovit čovjek, onda dobijemo jako simpatičan paket koji se zvao Bora Drljača. Čovjek je baš iz tog razloga na svojoj sahrani imao jako veliki broj kolega na svojoj sahrani. 

On je preminuo u nedjelju u 80 oj godini života, a razlog je bila nedisciplina nakon operacije srca, kada je prošle godine uradio dupli stent u Beogradu.Na to sve je imao čak 5 manjih operacija u posljednjih pola godine. Doktor ga je upozoravao da mora smanjiti kilažu, ali Bora to nije slušao i na kraju je završio kako je završio, tragično. Međutim, mi se danas malo posvećujemo temama koje nisu uopšte puno obrađivane, a to je kako je Bora Drljača izgledao nekada u prošlosti. 

Nije ni čudo što je bio pun samopouzdanja, jer je u mladosti stvarno bio zgodan muškarac, dok je bio puno mršaviji. Poštovao je temu i instituciju braka tako da nijednu svoju ženu nije varao, a imao je puno prilika. Tek kada su one umrele, Bora se aktivirao i postao miljenik žena. 

Preporučeno