I danas smo i dalje uz detalje monstruoznog ubistva tročlane porodice Đokić, čija su tela juče pronađena u selu Moravac, a policija je još uvek na licu mesta. Spaljena tela porodice Đokić, za kojom se tragalo danima, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25) pronađena su u subotu u ataru sela Moravac kod Aleksinca u potpuno neprepoznatljivom stanju.

Oni su oteti, pretpostavlja se, još u selu Moravac nedugo nakon što su iz kuće Goranove majke, a onda su naglo skrenuli na totalno drugi pravac, koji uopšte ne vodi do njihove kuće. Jedini razlog zbog kojeg bi se uputili na tu stranu, kako prenose mediji, može biti da je sa njima u tom trenutku u automobilu, bila osoba koju su pokupili uz put, a koju su jako dobro poznavali.

Motiv ovog brutalnog zločina po svemu sudeći je ogromni novac, kojeg je Goran imao na bacanje, a u narodu se tip čoveka kao on zovu “zelenaši”. Ubica je najverovatnije znao da Goran sa sobom uvek ima veću količinu deviza, a pretpostavke su da je možda imao između 20.000 i 100.000 evra.

Prema novim saznanjima u automobilu je nedostajao rezervni točak, u kom je kako kažu žitelji Aleksinca, Goran Đokić krio novac. Oni su još rekli da je on uvek pare držao na tom mestu, te je posuđivao ljudima u nevolji a onda su mu oni vraćali novac na kamtu.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je očigledno da je reč o dobro pripremljenom zločinu, jer je ubica jako dobro znao gde će odvući auto, te je na taj način izbegao sve moguće nadzorne kamere.

Preporučeno