Danas govorimo o kućnoj higijeni koja je itekako bitna pogotovo za sve domaćice, koje itekako mrze ovaj dio posla kod kuće. Prašina je ta, koja se ne može ama baš nikako očistiti i koliko god da je usisavali i čistili, ona se uvijek nađe po namještaju i uređajima koji u sebi imaju struju. Radijatori su također problem pogotovo u ovo vrijeme kada krene grijanje i tada se nakupi jako puno prašine i paučine po njima. 

Danas vam donosimo jedno genijalno riješenje od jedne domaćice, koja je napravila pravi haos na društvenim mrežama, to jeste na Tik Toku, gdje je njen video zaradio preko pola miliona lajkova. Video je postao viralan, za jako kratko vrijeme. Ona je naime napravila smjesu od tople vode i praška za pranje veša i sa njome je prelila radijatore, a ispod je postavila posudu da joj voda ne ode po tepihu.

Na videu se lijepo vidi, da je voda prije samog čišćenja bila svjetlo plave boje od deterdženta, a kada je istekla u lavor bila je tamna, što je samo pokazivalo koliko su radijatori bili zapravo prljavi. Pored što će vam radijatori biti itekako čisti, vaša soba će sigurno par dana da miriše na svježi deterdžent. 

Ako imate plinske radijatore, onda će vam puno lakše biti ovo odraditi, dok su električni ipak malo teži za očistiti. Probajte, pa nam javite sve rezultate. 

Preporučeno