Danas malo se dotičemo teme, koja se zove ženska higijena i koja je i više nego bitna za zdravlje, i to pogotovo za intimu jedne pripadnice ženskog spola. Zna se vrlo često desiti u medicini, da na preglede dolaze žene koje ne vode nimalo brige o svojoj intimnoj higijeni, i onda doktore dovode u jako neugodne pozicije. 

Sada, kada bi rekli koji su to faktori i posljedice koje se mogu zaraditi sa nevođenjem higijene i intimnoga zdravlja, ne biste nam nikada povjerovali. Gljivične infekcije su prve na listi, pa zatim još više se mogu iskoplikovati stvari kada se sve završi na jajnicima, i samim time dovede se i u pitanje i sama plodnost jedne žene. 

Posao ginekologa definitivno sanja svaki muškarac, međutim, kada bi samo u malom mozgu mogli da zamisle kako je to nezahvalan posao u nekim trenutcima, i sa kakvim se sve pacijentima znaju susresti, ne biste im nikada povjerovali. Nije sve med i mlijeko kako ste pretpostavljali. Jedan od najgadnijih problema, je kada im dođe pacijent i kaže, “Izvinite nisam se stigla obrijati”. Možete li samo zamisliti kako je onda težak pregled za jednog doktora? 

Jedna od najgorih stvari koja se može desiti jednoj ženi jeste preskakanje redovnih pregleda, zato što ima samo menstruaciju? Rijetko šta ginekologe može izbaciti iz takta kao što može ova stvar? I na kraju najgora stvar je kada se ne promijeni donji veš prije pregleda, tu je onda definitivno kap koja prelije čašu. Šta vi radite kada krenete kod ginekologa? Pišite nam u komentarima. 

 

Preporučeno