Danas vam donosimo priču od jedne naše čitateljke, tačnije njene prijateljica koja treba d abude upozorenje za sve nas, a posebno žene.

Naime njena prijateljica je nedavno zbog jedne ciste na stomaku imala izraslinu obojenu tamno-crvenom krvlju, te je mislila da će se operacijom riješiti tog problema, međutim povraća je još mjesecima poslije operacije, te je odlučila otići na savjete kod ginekologa.

Kada je stigla kod njega, prvo ju je upitao za prehrambene navike, odnosno da li konzumira pileća krilca, na šta je ona odgovorila potvrdno, šta više da joj je to jedno od omiljenih jela, te da ga jede često.

On joj je rekao da prestane s tim, jer se u isti ubrizgavaju stereoidi kako bi se ubrza rast pilića i zadovoljlila potražnja društva za pilićima.

Poznato je da stereoidi negativno djeluju na čovjekov organizam, a posebno na žene, jer poremete njihove hormone, što je uzrok da se pojave ciste na grudima i maternici.

*Podijelite ovaj tekst i sa svojim prijateljicama, kako bi i one bile upozorenje na ovo, te kako bi dok nije kasno promijenile svoje prehrambene navike.