19. veljače 1994. Gloria Ramirez stigla je u kalifornijsku bolnicu i samo 45 minuta kasnije proglašena je mrtvom. Ono što je zbunilo njezine liječnike bile su čudne pare koje su izlazile iz njezina tijela zbog kojih su osjećali mučninu. Gloria je bila tipična žena iz Riversidea u Kaliforniji, koja je živjela sa suprugom i dvoje djece. Prije tog kobnog dana bila je poznata po svom vedrom ponašanju i sposobnosti da donese radost onima oko sebe, prema svećeniku Brianu Tayloru. Međutim, sve se promijenilo kada je primljena u Opću bolnicu Riverside. Ne samo da je preminula te noći, već je od njenog tijela neobjašnjivo pozlilo svima oko nje. Do danas, razlog za ovu pojavu ostaje nepoznat, a Gloria se obično naziva “Otrovnica”.

Njezini su simptomi uključivali ubrzan rad srca i pad krvnog tlaka, što joj je otežavalo disanje i odgovaranje na pitanja punim rečenicama. Ovaj je slučaj još neobičniji jer je Gloria imala samo 31 godinu i rak grlića maternice u kasnom stadiju, što bi moglo objasniti njezino narušeno zdravlje. Nakon što su naišli na pacijenticu u teškom stanju, medicinski stručnjaci su brzo krenuli u akciju kako bi joj spasili život. Tim je pomno slijedio standardne procedure, dajući lijekove u nastojanju da stabilizira pacijentove vitalne znakove. Međutim, unatoč njihovim naporima, situacija je ostala nepromijenjena. Dok su se medicinske sestre pripremale pričvrstiti elektrode defibrilatora, primijetile su neobičan masni talog na tijelu pacijentice i otkrile nepogrešiv miris češnjaka koji je izlazio iz njezinih usta.

Uzet je uzorak krvi koji je otkrio oštar miris amonijaka, popraćen čudnim, raznobojnim točkicama koje su plutale unutar uzorka. Nakon pregleda uzorka, dežurni liječnik i medicinske sestre složili su se da pacijentica boluje od nepoznate bolesti. Odjednom se jedna od medicinskih sestara srušila, druga je otežano disala, a treća je također izgubila svijest. Nakon što je došla k svijesti, treća medicinska sestra nije mogla pomicati udove. S ukupno šest medicinskih stručnjaka koji su imali čudne simptome, bilo je jasno da nešto nije u redu.

Simptomi koje su pacijenti u to vrijeme pokazivali varirali su, uključujući nesvjesticu, otežano disanje, mučninu, pa čak i privremenu paralizu. Gloria je, nažalost, iste noći preminula. Međutim, događaji u bolnici postali su još čudniji nakon njezine smrti. Okružni dužnosnici objavili su, tri tjedna kasnije, 12. travnja 1994., da je Gloria patila od zatajenja srca zbog zatajenja bubrega koje je bilo posljedica uznapredovalog raka vrata maternice. Rak joj je dijagnosticiran samo šest tjedana prije njezine smrti.

Neobične tvari otkrivene u njezinoj krvi bile su premale da bi objasnile njezinu smrt, ali bile su prisutne povišene razine amonijaka i dimetilsulfona. Njezin pokop odgođen je dva mjeseca zbog visoke razine toksičnosti njezina tijela i opasnosti od nesvjestice.

Preporučeno