Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primljen je na Vojnomedicinsku akademiju VMA u Bogradu. Građani Srbije bili su zabrinuti za njegovo zdraclje ali se on oglasio i poručio svima da se nakon pretraga osjeća dobro i od ponedejlka se vraća na posao.

Vučić se zahvalio svima koji su pitali za njegovo zdravlje i ljekarima i svim zaposlenim na VMA. Zbog kardiovaskularnih problema koje je osjećao hitno je prevezen na VMA  kasno poslijepodne. Predsjednik Srbije se možda osjetio loše zbog pretrpanih  obaveza koje je imao u petak. Taj dan mu  je protekao u sastancima u njegovom uredu, pa je onda morao prisustvovati i otvorenju Beogradsog parka, Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova koje se  nalazi u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Predsjednik je održao i tiskovnu konferenciju za novinare na otvorenom koja s eu jednom momentu pretvorila u žestok dijalog s novinarima. Postavljena su mu pitanja u vezi s aferom o trgovini oružjem, koje su prema saznanjima medija umiješan otac ministra policije Nebojše Stefanovića.