Sloba Radanović je trenutno jedan od najpoznatijih pjevač na srbijanskoj estradi.

Naime, poznato je da je Radanović bio učesnik prve sezone Zadruge i da je bio jedan od glavnih igrača u toj sezoni zbog veze sa Lunom Đogani i prevarom vlastite supruge.


Naime sada se pojavila informacija da je njegova nova djevojka Ljubica Rajković.
Naime, oni su se upoznali na jednom njegovom nastupu a njihovo poznanstvo je kulminiralo romansom koju pokušavaju sakriti od očiju javnosti.

Iako se uveliko spekuliše da su u vezi Rajkovićeva se oglasila i otkrila da nije u vezi i da nema dečka.

Slobodanovi roditelji su Draginja i Dušan. Ima brata Radenka i staru sestru Miljan, za koju je vrlo vezan. Od ranog djetinjstva pokazao je talent za glazbu. Njegova omiljena pjesma bila je “Ti si moja djevojka” Jaya na tržištu. Budući da je bio malo bolestan s bronhitisom i često je bio u bolnici, liječnici su dolazili u njegovu sobu da ga slušaju kako pjeva. U rodnom gradu završio je osnovnu školu “Dr Jovan Cvijić” i elektrotehničku školu “Nikola Tesla”, smjer građevinski tehničar za izgradnju zgrada.

Upisao se na Arhitektonski fakultet u Novom Sadu, ali je ubrzo shvatio da želi glazbu. Ljudi bliski su podržali njegovu odluku i vjerovali da će postići veliki uspjeh. Pjevačica je vrlo društvena i ima veliki broj prijatelja. Jedan od njegovih hobija je putovanje i sa djevojkom je posjetio mnoge zemlje.