Poslednjih nekoliko dana u cijelom regionu pa i u Srbiji bio je toplotnin talas pod nazivom “Lucifer”, koji je također harao i cijelom Evropom, pa smo se tako nekih desetak dana pržili na temperaturama oko 40 stepeni, pa i više od toga, a onda se nakon toga vrijeme naglo promijenilo i temperature su pale, pa je jučer u Srbiji izmjerena temperatura negdje oko 20 sati, i tada ona je iznosila oko 20 stepeni Celzijusovih.

Naime, jako nevrijeme pogodilo je Srbiju, u subotu u poslijepodnevnim satima, i tako je zadalo muke brojnim građanima Srbiji, pa su tako neki ostali zaglavljeni u saobraćaju, neki su čak ostali o bez krova nad glavom. Jačina vjetra bila je tolika da je čupala drveće, da je nosio krovove, a o tome koliko su brojne ulice bile poplavljene suvišno je i govoriti. Nekako je najgore bilo u Leskovcu i okolini, gdje su vatrogasci imali pune ruke posla, jer udari gromova izazvali su nekoliko požara, a vjerovali ili ne čak su i dva stambena objekta gorila.

Ni na ulicama situacija nije ništa bolja, pa se na snimcima može vidjeti kako su drveća prepriječila puteve, da su stabla pala na vozila i još mnogo toga. Ni u Kragujevcu situacija nije bila dobra, jer jak vjetar nije zaobišao ni ovaj grad pa je tako zabiljeđeno kako su drveća pala na vozila koja su bila parkirana, dok su u pojedinim dijelovima letjeli i krovovi sa stambenih zgrada. Ostatak teksta pročitajte ovde.