Balkan je uvijek bilo mjesto koje je bilo pogodno za sve vrste kriminala i krivičnih djela. Socijalni radnici tapkaju u mraku kada je u pitanju rješavanje problema kod nekih porodica gdje je primjećeno nasilje u porodici. Djeca su najviše ugrožena, a dalje za njima idu i žene koje u jako velikom broju slučajeva su maltretirane od strane svojih muževa. 

O tom problemu se u javnosti puno ne diskutuje, jer je fokus na nekim drugim stvarima, i trebaće nam par stotina godina da po tom pitanju dođemo do nivoa jedne Švedske ili neke druge skandinacske zemlje gdje je sve uređeno do samoga kraja. Međutim, klupko se odmotalo kada je priveden poznati beogradski učitelj glume Mika Alkesić, i kada su mnoge njegove učenice odlučile da progovore o svemu. 

podsjećamo, on je njih sesksualno uznemiravao, i to još dok su bile maloljetne, tako da prema zakoniku Srbije mogu da dobiju i do 10 godina zatvora. Vodeći se iskustvima danas već žena, koje su neke postale i glumice, mnoge žene su u regiji počele da javno govore, baš na ovu temu, i da se raskrinkavaju neki poznati muškarci koji su bili poput Aleksića ili čak i gori. Danas govorimo o jednom pjevaču iz Srbije, tačnije iz Novog Sada a njegovo ime je Alen Muković.

On je poznat i kao učesnik Zadruge, a prije samo par dana je pretukao svoju suprugu koja je završila u bolnici, a on je završio u policijskoj stanici uz 48 sati pritvora. Protiv njega će biti podignuta i optužnica. Vaša mišljenja na ovu temu?

Preporučeno