Ovih je dana pravi hit u Srbiji, ali i cijeloj regiji postala baka Olivera te video snimak u kojem je ona glavna junakinja. Svi koji su vidjeli taj video znaju da su baku presreli policajci dok je bila vani, u vrijeme kada je zabranjen izlaz za ljude koji imaju godina kao ona, a na pitanje policajaca gdje je bila, ona je odgovorila da je bila na času engleskog, kod prijateljice koja sada ima više vremena, pa može da je podučava.

Ovaj video snimak je za veoma kratko vrijeme postao vioralan, a malo kasnije su se pojavile i neke fotografije na kojim aje pokazana baka Olivera, kako sjedi u bašti nekoga kafića i pije pivo, a s obzirom da je na snazi zabrana rada kafića, mnogi smatraju da se radi o fotomontaži, ali je i ta priča bila veoma zanimljiva za mnoge ljude u regiji.

Ovih je dana baka Olivera postala i dijelom jedne mozgalice koju je na društvenim mrežama postavio Istok Pavlović,a cijela mozgalica je naravno u duhu pandemije korona virusa, a sam autor je uz mozgalicu napisao i ovo:

” Vidim da su popularne ove matematičke mozgalice, pa sam napravio i ja jednu da imate zanimaciju u karantinu. Upišite rešenje u komentar – SAMO BROJ, nemojte obrazlagati zašto, neka i drugi lupaju glavu. Objaviti ću tačno rešenje nekada, malo kasnije”

Da li vi znate o kojem se rješenju radi. Vjerujemo da je mnogima ovo jednostavno, ali opet mnogima baš i nije, pa bi bilo zanimljivo vidjeti i do kojih ste vi rješenja došli. Bitno je pokušati i malo skratiti vrijeme u izolaciji.

Preporučeno