Poznato je da naši pjevači i pjevačice na svojim nastupima po klubovima, po zabavama i vjenčanima znaju da dožive zaista sve i svašta. Većinom se tu radi o nekim lijepim i prijatnim situacijama, mada nisu ni rijetke situacije u kojima su neki od njih imali zaista neprijatna iskustva pa im je čak i glava bila u torbi. Tako je i poznati folker iz Bosne i Hercegovine, Nihad Alibegović svima ispričao jedan zaista neobičan i smiješan detalj sa njegovog nedavnog nastupa za doček Nove godine

Kako je rekao, oko ponoći, na sam ulazak u Novu godinu došla je grupa ljudi u objekat gdje je on nastupao, koji su uredno platili ulaz, svi su bili dotjerani, pili su, igrali, veselili se, a onda se desilo da je jedna mlada žena iz toga društva, koje nije štedjelo na bakšišu za muziku, prišla harmonikašu, te mu je stavila 50 eura na harmoniku, a onda je sa harmonike uzela 100 maraka.

Kako Nihad Alibegović kaže, kada je sve to vidio, od smijeha nije smio da pogleda u tu ženu, te se morao i okrenuti i skoro je na nekoliko trenutaka prestao da pjeva zbog smijeha, dok je njegov harmonikaš sve to gledao sa iznenađenom facom. Čim su sjeli za sto Nihad je rekao da otvara mjenjačnicu, zapravo tako će pisati na harmonici – mjenjačnica.

 

Preporučeno