Kako ste i sami po naslovu mogli da zaključite naša današnaj tema će da budu veliki trgovački centri, kojih je danas skoro na svakom čošku, pa vjerujemo da ste i sami primjetili da je u poslednjih nekoliko godina dosta manje lokalnih prodavnica, koje propadaju i nemaju posla, jer su trogvački centri preuzeli sav njihov posao, a u današnje vrijeme skoro svi gledaju kako će da potroše svaki dinar, s obzirom na situaciju kako kod nas, tako i u cijelom svijetu, gdje je zavladala ekonomska kriza.

Kada je riječ o našem regionu, tu je mnogo trgovačkih centara poput Lidla, Konzuma, Maksi marketa, Binga i još mnogih drugih, a svi oni u suštini su na isti kalup, i svaki od njih svakog dana ili recimo vikenda imaju razne akcije, na razne proizvode koji su pretežno pred istekom roka trajanja, pa ukoliko ne namjeravate tako neku namirnicu odmah da iskoristite, onda nemojte džaba da bacate novac. Naša današnja tema jeste Lidl, kako ste i sami po naslovu mogli da zakljuičite, koji je na ovim prostorima prisutan preko 120 godina, i koji se još uvijek nije otvorio u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Da i oni imaju razne kikseve i propuste pokazuje nam i priča koja nam dolazi iz Velike Britanije, gdje su pojedini proizvodi povučeni sa rafova, a rije je o njihovim proizvodima, poput ribljih štapića, žitarica, štapića krekera, špinata, jaja i čokolada, sa njihovim potpisima su povučeni iz prodaje, jer je istekao rok trajanja. Ono što je bitno reći jeste to da ne mora da znači da je to slučaj i kod nas u njiihovim trgovačkim centrima, ali za svaki slučaj najbolje je da ne rizikujete.