Polako se bližimo kraju 2020 godine, godine koju ćemo svakako svi htjeti što prije da zaboravimo jer je korona virus apsolutno napravila ogroman haos u cijelom svijetu a na Balkanu posebno je bilo jako gadno. Osim što je preminuo veliki broj ljudi, ekonomija gotovo svih država je totalno pala, tako da se svi nadaju da će iduća godina biti bar malo bolja. 

U Srbiji je bilo poprilično loše, i oni su skroz bili pokošeni sa covidom 19, kada su u najgorem periodu imali svakako najveći broj oboljelih u toku jednog dana. Međutim, oni su imali sreće što su imali Aleksandra Vučića na čelu države, koji je zajedno sa kriznim štabom, vukao jako dobre poteze i koliko toliko je održao srbima glavu iznad vode. 

Čovjek se jednostavno voli pojavljivati u medijima,ali realno uvijek ima nešto za reći i koliko god ga ljudi ne volili, on ipak radi dobar posao za cijelu svoju državu. Socijalni mir je par puta bio žestoko narušen, ali je on uvijek imao pravovremeno riješenje za cijeli narod, kako sa paketima pomoći, tako i sa financijskim injekcijama svim slojevima društva. 

Jako puno je uradio i u međunarodnim odnosima primjera radi sa Kinom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a kako su jučer najavili iz njegovog kabineta, on će se danas tačno u 13 sati obratiti svim ljudima u Srbiji sa vandrednom pres konferencijom. Svakako će iznijeti i planove za novu 2021 godinu.

Preporučeno