Već odavno uživamo u periodi godine koji je većini omiljeni, a to je ljeto, kada i mnogi idu na ljetovanja, putovanja, razne morske destinacije, uživaju i maksimalno koriste lijepo vrijeme i odmor kako bi napunili baterije za naredni period. Iako je situacija ove godine malo drugačija u odnosu na prethodne godine, a pri tom mislimo na cijene, koje su skočile, pa su tako negdje cijene postale nerealne. Zbog toga je mnogo onih koji nisu mogli da priušte da odu negdje na more, ali su ipak našli način da se rashlade na nekim lokalnim kupalištima, bazenima, jezerima.

Međutim, kada govorimo o kupanju u prirodnim jezerima i rijekama, to nažalost nekada ode u krivom smijeru, mnogo je onih koji se utope, ili zbog recimo previše hladne vode i visokih temperatura dožive srčani udar, koji za njih bude koban. Čak i osobe koje su izvrsni plivači se nađu u bezizlaznoj situaciji, pa za njih nema spasa. Mi ćemo danas da govorimo o jednoj situaciji koja se desila u Čačku, kada je na gradskoj plaži na Moravi negdje oko 16 sati pronađeno beživotno tijelo jedne žene. Jedan od kupača koji se našao na licu mjesta izjavio je sljedeće:

“Dok sam plivao primetio sam u dubini telo žene i odmah sam alarmirao mladića sa obale koji je imao naočare za vodu. Kupam se na ovoj plaži već izvesno vreme, nisam uočio kada je žena ušla u vodu, nisam video ni kako se udavila”, rekao je on.