Kada pogledamo današnje TV spotove, jednostavno ne može proći niti jedan a da njemu nema lijepe žene ili muškarca. Sve je to na granici dobrog ukusa, a na spotu je sve u prvom planu osim dobre pjesme. Takav je trend jednostavno došao sa Zapada, a prvo su sa time krenuli, ko drugi nego amerikanci koji su to digli na jedan viši nivo još početkom 2000 tih godina. 

To su naravno odmah krenule kopirati i domaće zvijezde, koje su odmah krenule da ulažu ogromne pare u vizuelizaciju svojih pjesama. U tome prednjače svakako pjevači iz narodne muzike, a dovoljno je samo pogledati video spot od Dare Bubamare, Jelene Karleuše ili Sandre Afrike. Svi njihovi spotovi su ispunjeni sa polugolim muškarcima, a mora se priznati da su žene pobornici ovakvih TV spotova. 

Međutim, da li znate ko je prvi krenuo na ovim prostorima raditi ovakve TV spotove? Reći ćemo da je još 90 ih godina prošloga vijeka, sve to počela da radi Ceca Ražnatović. Ona je ulagala jako puno para u svoje video spotove, a nije joj bilo ni teško da sve to plaća, jer je imala Željka Ražnatovića Arkana iza svojih leđa, koji je sve to jako lijepo finansirao. 

Bojan Milošević je poznati maneken, koji je svoju karijeru započeo u Cecinom spotu “Neumoljiv, neodoljiv”, a tada je imao mišićavo tijelo i plavu dugu kosu. Danas izgleda totalno drugačije, a i dalje oduzima dah svim ženama. Ošišan je na kratko a i dalje drži do svoga tijela, očigledno je da ide u teretanu. Vaša mišljenja?

Preporučeno