Mika Aleksić je u posljednjih 25 godina svakako bio jedno od najvećih glumačkih imena ne samo u Srbiji, nego u cijeloj regiji. On je sa svojim glumačkim znanjem digao jako puno generacija koje danas gledamo na malim ekranima. Međutim, ko bi rekao da će jedna Milica Radulović reći šta je rekla srpskim medijima, i Mika Aleksić je u roku od par sati već bio iza rešetaka. 

Otkrila je, podsjećamo, da je sa samo 17 godina on ju je seksualno zlostavljao dok je pohađala njegove privatne časove. Nije jedina, mnoge djevojke, i poznate glumice danas su krenule da daju svoje izjave o ponašanju ovoga glumca, kojeg po svim parametrima čeka jako duga zatvorska kazna. Međutim, da li je to tako? Vrlo dobro znamo da je Srbija sa jako čudnim zakonima koji se nekada kose sa zdravim razumom. 

Nebojša Perić jedan od advokata koji ga je trebao braniti, odustao je od cijelog slučaja jer je saznao tek prije 2 dana da je njegov klijent, to jeste Mika Alkesić seksualno uznemiravao i ćerku od njihovog zajedničkog prijatelja. Kako se sve sabere i oduzme, trenutno ga nema niko da brani, a prema zakonima Srbije kako je istakao ovaj advokat za više zlostavljanja, i više maloljetnoih osoba mogao bi da dobije i doživotni zatvor. 

Ako se uzme u obzir i djete od 10 do 13 godina, koje je seksualno uznemiravao kako kruže priče po medijima od nekih svjedoka, zatvorska kazna je samo 20 godina. Vjerujemo kako će ovo da bude jako dug sudski proces, zbog velike pažnje medija i stanovnika Srbije. 

Preporučeno