U današnje vrijeme kada je pretilost u svijetu uzela maha, i kada čak imamo maloljetnike koje imaju problema sa kilama i koje dobijaju kardiovaskularne bolesti, stvar je postala i više nego zabrinjavajuća. Sve je to uslovljeno sa stresom, situacijom u kojoj čovjek živi, brzi način života i svakako neredovna i nekvalitetna ishrana. 

Zato je sve veći procenat osoba koje umiru od viška kilograma. Srčani problemi, moždani udar, problemi sa zglobovima, sve je to ono što donosi višak kilograma. Zato se jako puno osoba odlučuje na razne vrste dijeta, koje ponekad nisu ni efektne, ili jednostavno operacije želudca kojem su prije bile naviknute poznate osobe, a danas sve više i obični ljudi idu na operacije želudca. 

Mi danas donosimo baš jedan takav slučaj, gdje imamo transformaciju koja je jako rijetko viđena u cijelom svijetu. Lautra Perez je imala tačno 270 kila kada se prijavila u jedan rijaliti program, koji je namjenjen za osobe koje imaju jako veliki broj kilograma. Suprug Džoni joj je bio najveća podrška, a nakon same operacije ona danas ima samo 70 kilograma. Nije se mogla kupati sama, i da nije bilo supruga ne zna kako bi preživjela sve ove dane koji su sada iza nje. 

Jako teško je živjela u tim danima jer je morala koristiti bocu sa kiseonikom, a danas izgleda poput manekenke, U Međuvremenu je se razvela od muža, koji nije mogao da izdrži toliki psihički pritisak. 

Preporučeno