Svi oni koji su nedavno gledali film o Tomi Zdravkoviću, saznali su za veliku istinu, a to je da je Silvana Armenulić bila njegova velika i neprežaljena ljubav, sa kojom nikada nije bio. Mnogi su i zaboravili na tu veliku pevačicu, koja i dan danas ima sjajne pesme, ali jednostavno, na njen lik i delo su jednostavno mnogi zaboravili. Zna se da je u najvećoj svojoj počpularnosti poginula u strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u Srbiji.

Inače, tada jako pevačica Silvana Armenulić bila je jedna od najlepših i najvoljenijih u nekadašnjoj Jugoslaviji, tražila se karta više za njen nastup. Tragično je završila život poginuvši u saobraćajnoj nesreći 10. oktobra 1976. godine na autoputu Beograd-Niš kada se vraćala sa koncerta u Aleksandrovcu. Sa Silvanom su nastradali i njena sestra Mirjana Barjaktarević kao i violinista Rade Jašarević.

Njena ćerka Gordana Armenulić, koju je dobila u braku bivšim teniserom Radmilom Armenulićem, tada je imala samo 12 godina, i kako danas navodi, jednostavno se i ne seća toliko svoje popularne majke. Međutim, i njoj kao i svim ljubiteljima dobre pesme, ostale su njene prekrasne kompozicije koje se rado slušaju i dan danas. Bila je osuđena da na žalost odrasta bez majke.

Gordana danas ima 57 godina, a ime je dobila po majci njenog oca Radmila, što je svakako i više nego lepa stvar. Danas je majka dvojice sinova i radi kao profesorka matematike u jednoj beogradskoj gimnaziji, i sa setom uvek priča o svojoj pokojnoj majci. Mnogi komentarišu da je Gordana lepotu nasledila od svoje pokojne majke, te da ima i njen osmeh. Evo kako izgleda:

Preporučeno