U nastavku današnjeg članka malo govorimo o kućanskim uređajima, koji su neophodni po nas, i bez kojeg ne bi mogli zamisliti naš život. Tu prije svega mislimo na električni šporet, mikrovalnu, veš mašinu, frižider.. Međutim na tim uređajima uvijek imamo neke stvari koje nikada nismo dirali, jer jednostavno ne znamo čemu zapravo služe. 

Primjera radi, da li ste znali ćemu služe mala vrata koje ima preko 90% šporeta u kući? Dosta domaćica tu ostavlja neke kese, ili staro posuđe, međutim, tu se nakon što se napravi ručak, ako se ne želi jesti odmah, ostavi da se ne bi ohladio. Razlog je jednostavan, jer se odmah graniči sa rernom koja je vrela, tako da vam ručak može preko 2 sata ostati topao. 

Isto tako i veš mašina, i misteriozni poklopac u donjem desnom ćošku? On se sa vremena na vrijeme treba očistiti i oprati, a u njemu ćete sigurno pronaći neke izgubljene čarape ili maramice, za koje ste odavno mislili da ste ih izgubili. Danas govorimo o usisivaču bez kojeg nijedno domaćinstvo ne može da opstane. Da li ste sigurni da znate sve njegove funkcije? Mi vam danas donosimo jednu priču, jedne domaćice iz Engleske koja je podijelila svoje iskustvo na Facebook mreži. 

Naime na samoj cijevi je imala jedan mali plastični dodatak za kojeg uopšte nije znala čemu služi, Kasnije je shvatila da tu može pričvrstiti crijevo da joj ne smeta prilikom samog usisavanja. Da li ste vi znali za ovaj mali dodatak i trik kojeg je sa nama podijelila ova domaćica? 

Preporučeno