U zadnja 4 dana glavna vijest na Balkanu osim Dodikove ikone i situacije sa korona virusom, jeste zdravstveno stanje Čede Jovanovića, srpskog političara, koji je po drugi puta završio u bolnici u posljednjih 90 dana. Podsjećamo, prvi puta je bio u klinici u klinici na Bežanijskoj kosi, bio je pozitivan na korona virus, i u bolnici je proveo na aparatima pune 2 sedmice. 

Međutim, prije samo par dana Jovanović je ponovo primljen u bolnicu Dragiša Mišović, a po prijemu je primljen sa jako velikim bolovima u predjelu grudi, nemoć i jako velika temperatura. Posljednja dijagnoza koju su pronašli doktori je pleuritis, to jeste upala ili zapaljenje plućne maramice. 

Međutim, pored ovoga, kod Jovanovića je pronađen i dobroćudni tumor na kičmenoj moždini, i jednostavno doktori trenutno ne znaju šta da rade. Ako tome dodaju i ove probleme sa plućima, on jednostavno sada se ne može operisati, trpi jako velike bolove, i samo on zna kako mu je sada. Jedino što je pozitivno u cijeloj ovoj priči je to, što diše bez pomoći aparata, to jeste na svoja pluća. 

Ono na čemu najviše trenutno doktori rade, jeste smanjenje upale plućne maramice, da bi ga mogli otpustiti na kućno liječenje. Vjerujemo da će nakon što se smiri situacija sa plućima se pribjeći operacije tumora na kičmenoj moždini.

Preporučeno