Kao što smo i najavljivali u prethodnih par dana, Krizni štab je danas zasjedao o novim mjerama, a sve u cilju suzbijanja covida 19 u republici Srbiji. Evidentan je pad zaraženih osoba, ali je akcent ovaj put bio na preko 70.000 građana Srbije koji su dolazili iz Crne Gore i Albanije sa godišnjih odmora. 

Kao što znate u toj zemlji je već ozbiljna situacija po pitanju zaraženih. Na dnevnom nivou između 200 i 300 osoba nije nikako mala brojka, ako uzmemo u obzir da je u Crnoj Gori populacija 628.000 stanovnika. Zato svi oni koji ćitaju ovaj članak imaju vremena do petka u 18 sati da se vrate iz Crne Gore jer se od tog trenutka uvodi obavezna samoizolacija za sve njih.

Kako je jutros navela doktorica Darija Kisić Tepalčević, Crna gora je treća zemlja u regionu po broju oboljelih, a to nije svakako nikako zanemariva činjenica. Do sada je prema posljednjim podacima u Srbiji testiramno 1.028.347 osoba, dok ih je bilo pozitivno blizu 33 hiljade osoba. Kako je ona navela od sredine avgusta imamo silaznu krivu, ali od petka bi se situacija mogla i promijeniti, zato ćemo poduzeti radikalne i konkretne mjere.

Tako će sve osobe koje se vrate u Srbiju imati samo 24 sata da se jave u svoju kovid ambulantu. Njegovi podaci će biti poslani u dežurne ambuolante, ukoliko bude pozitivan ide u crvenu, dok će negativni u žutu zonu. Bez obzira na rezultate testa, preporuka je da se bude od 7 do 10 dana u samoizolaciji, jer moramo sačuvati trend pada zaraženoih sa covid 19 u Srbiji. Pogledajte i izjave

Preporučeno