Jedna od poznatijih glumica sa ovih prostora je svakako i Seka Sablić, koja je na glumačkoj sceni prisutna već preko 50 posljednjih godina. Glumica Seka Sablić pružila je nepokolebljivu podršku sinu kada je izrazio želju da postane režiser. Po završetku studija Stefan Sablić je od majke dobivao upute i ukore, osobito u osobnim stvarima. Iako je sada odrastao, oženjen i otac, te se interakcije i dalje događaju. Komičarka otvoreno priznaje svoju strogoću u odgoju sina, posebice dok se snalazila u izazovima samohranog roditeljstva u vrijeme inflacije i negativnih utjecaja.

U njihovom su kućanstvu uvijek bila uspostavljena jasna pravila. Trenutačno je istom odlučnošću u odgoju unuka, koji joj pričinjava neizmjernu radost. Često zajedno posjećuju kazalište i kino, a trenutno se pripremaju za godišnji odlazak na svoje imanje na obali Crne Gore. Seka je ovo imanje u Rosi vlasnica dugi niz godina i tu provodi većinu svojih ljeta kada ne radi. Mještani su upoznati s njezinim prisustvom. Seka je poznato lice turistima, ugostiteljima i trgovcima, ali i lokalnoj policiji. Iako je poznata kao vješta vozačica, postoje slučajevi kada prekorači ograničenje brzine ili počini manje prekršaje koji rezultiraju zaustavljanjem i kaznom. Tijekom svoje emisije “Na kavi s…” ispričala je zabavnu anegdotu s crnogorskom policijom, prepričavši jedan prometni događaj.

U ovom slučaju za volanom je bio sin Seke Sablić. Duhovito je opisala svoje brojne susrete s prometnim prekršajima, no jedna se zgoda istaknula. Ovom prilikom policajac je pokušao da joj izrekne kaznu, ali ga je Seka suočila sa strastvenim predavanjem, vikala na njega do te mjere da je on na kraju rekao: “Samo naprijed, vozi i ne slušaj žene!” Seka je pametno odgovorila: “Nisam samo žena, ja sam majka”. Njezino zabavno izlaganje izmamilo je smijeh publike, što je vještina koju je godinama usavršavala kroz izvedbe u predstavama, TV serijama i filmovima.

Slovi za jednu od najtraženijih glumica, a često ističe kako odbija brojne projekte zbog nemogućnosti da ih ostvari te želi dočekati mirovinu. Usprkos tome, ona se bori da postigne ovaj cilj. Ljubitelji komedije trenutno je mogu uloviti u filmu “Munje 2”, a uskoro je premijera nadolazeće sezone serije “Dug do mora” u kojoj će se naći u zapaženoj ulozi.

Preporučeno