I danas za vas imamo jednu veoma zanimljivu ali isto tako i korisnu temu, za koju vjerujemo da će posebno da zanima pripadnice ljepšeg pola. Naime, shvatili ste da je naša današnja tema njega kose, a realno nema žene niti djevojke koja ne želi zdravu, sjajnu i prelijepu kosu. Međutim, nisu baš sve one te sreće da im nije potrebno puno truda a da njihova kosa uvijek izgleda sjajno i prelijepo.

Na današnjem tržištu mnogo je preparata koji se nude za njegu kose, i svi oni obećavaju da će kosa biti jaka, sjajna i prelijepa, ali većina njih zapravo ne radi taj posao, pa je tako mnoštvo žena i djevojaka koje bacaju novac na razne preparate, koji im na kraju nisu nikako od pomoći. Mi vam u nastavku otkrivamo kako bez puno muke, bez puno trošenja novca, možete da imate kosu na kojoj će svi da vam zavide. U svijetu. Indijke su poznate po tome što imaju bujnu i kvalitetni kosu, a sada su indijski frizeri podijelili neke savjete koje možete da primjenite.

Prvi od savjeta jeste da pranje kose uvijek završavate sa hladnom vodom, jer topla voda rastvara masne lipide koji oštećuju vašu kožu i kosu, dok je sa druge strane hladna voda mnogo bolja za vašu kosu, jer kada kosu isperete toplom vodom, ispirate hranljiva ulja. Topla voda je dobra samo za fazu šamponiranja, a sljedeće je ono što većina radi, a ne bi trebalo, a to je da ne suše kosu fenom nakon tretmana. Tako su indijski frizeri preporučili izbjegavanje fena za kosu nakon bilo kakvog tretmana, jer to spriječava maksimalan učinak. Dovoljno je da samo pustite da se vaša kosa osuši sama na vazduhu.

Preporučeno