Masakr u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar 3. svibnja u Beogradu ostavio je duboke posljedice ne samo u Srbiji već i u okruženju. Unatoč istragama i istragama, još uvijek nije jasan motiv gnusnog zločina koji je počinio 13-godišnji Kosta Kecmanović. Tragični incident ostavio je ljude u nedoumici o uzroku tako brutalnog čina.

Razlozi koji stoje iza pucnjave u školama u Srbiji složeni su i višestruki, a čimbenici kao što su vršnjačko nasilje, zanemarivanje roditelja i utjecaj društvenih mreža mogu igrati ulogu. Također se vjeruje da je strijelac možda patio od psihičkog poremećaja. No, bez obzira na temeljne razloge, tragični ishod se ne može poništiti, bez opravdanog razloga živote je izgubilo devet učenika i školski čuvar. Mediji nastavljaju izvještavati o novim detaljima vezanim uz slučaj, pa tako i o pojavi poruke koju su učenici uputili Hitnoj pomoći Srbije, a u kojoj se saznaje da je prva meta napada bila njihova profesorica povijesti, koju je napadač također ozlijedio. .

Marko Ercegovac, voditelj Hitne pomoći, nedavno je putem društvenih mreža dobio srdačnu poruku od djece. Objavu je podijelila i dr. Kristina Davidović, voditeljica radiologije. Poruku je napisao učenik na komadu papira istrgnutom iz bilježnice. U poruci je izražena zahvalnost zdravstvenim radnicima na njihovim neumornim naporima tijekom pandemije koja je u tijeku. Poruka je bila napisana rukom i iskazivala je iskrenu zahvalnost djece prema onima koji su marljivo radili na njihovoj sigurnosti. Jednostavan čin pisanja poruke na komad papira i dijeljenja na društvenim mrežama dirnuo je srca mnogih ljudi, uključujući i one koji rade u zdravstvenom sektoru. Služi kao podsjetnik na važnost njihovog rada i utjecaj koji ima na zajednicu. Poruka je također nadahnula druge da izraze svoju zahvalnost prema zdravstvenim radnicima i donijela je nadu i pozitivnost u ovim izazovnim vremenima. Snaga jednostavne poruke koju je napisalo dijete doista je nevjerojatna i pokazala je koliko mali čin dobrote može učiniti veliku razliku.

Neizmerno smo zahvalni izuzetnom osoblju Urgentnog kliničkog centra Srbije na izuzetnoj brizi za našu oglednu Osnovnu školu VI/4, koja nosi ime Vladislava Ribnikara. Doktorica Kristina izrazila je svoju zahvalnost što prima poruke poput naše, jer je to nadahnjuje da nastavi biti izvrsna u svojoj profesiji. Napominjemo da se učiteljica koja je bila u kritičnom stanju nakon operacije značajno poboljšala i trenutno se oporavlja, dok je dječak koji je zadobio teške ozljede i dalje u kritičnom stanju.

Preporučeno