Nestanak Mateja Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. januara još je misterija mada su u potragu uključene policije više zemalja. Jedna od stvari koja uveliko otežava cijelu istragu je svakako to da telefon nestaloga Splićanina još uvijek nije pronađen. Svakoga dana se na društvenim mrežama pojavljuju neke nove stranice koje se bave ovim slučajem, i kao podrška Matejevoj porodici, te sa ljudima koji se mole da se Matej pojavi živ i zdrav. Mnogi su i uvjereni da je Matej živ, te svakoga dana na stranicama dijele njegove fotografije koje je i on dijelio na društvenim mrežama

Ono što je mnogima upalo u oči je to da su se pojavile fotografije na kojima je Matej, navodno sa svojom prijateljicom Majom Soptom u noćnom klubu, Očito je da je ta fotografija nastala nekada i negdje u Hrvatskoj, jer je ona već izjavila kako se sa Matejem nije vidjela u Beogradu u noći njegovog nestanka, te da je imala propušten poziv od njega. Ispod fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama jedan od korisnika je napisao da je malo potrebno da istina ugleda svjetlost dana! Da li to ostavlja prostora da se Maja ipak vidjela sa Splićaninom u Beogradu ostaje misterija?

Ipak, pošto je poznato da je u svojim izjavama Maja bila rekla kako se inače nije puno viđala sa Matejem, te da je bila sa njim zajedno tokom ljeta jer su zajedno radili sa turistima, ova fotografija, po mnogima baca novu sjenku na cijeli ovaj slučaj koji je potresao cijeli naš region, a posebno Srbiju i Hrvatsku.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE