Za danas jedna tema koja definitivno nikada neže izaći iz trendinga. Odnosi na ovim balkanskim prostorima po svemu sudeći zauvek su “osakaćeni”, od perioda početka 90 ih godina prošloga veka, kada je na ovim prostorima besneo veliki rat. Mnogo je krvi proliveno, a među ljudima u rasparčanim državama  je ostao nepremostivi jaz, a nacionalizam je i dan danas jako snažan faktor u međuljudskim odnosima. 

Mi vam danas donosimo svedočenje jedne devojke koja se predstavila kao “Mirela”, akoja je imala jako velikih problema sa roditeljima, kada im je rekla da se želi i da ima jaku nameru da se uda za čoveka srpske nacionalnosti. “Muslimanka sam i udala sam se za srbina, za mene te verske razlike ne postoje, konkretno rečeno to su za mene gluposti epskih razmera. Moji roditelji nikada nisu prihvatili to, godinama sa mnom čak nisu ni razgovarali. Danas imamo komunikaciju, međutim, moj muž je i dalje za njih “onaj druge vere”, a ne zet.

Moj muž ih bez obzira na sve poštuje i stvarno mu se divim jer ima jako puno strpljenja sanjima, ja bi ih davnih dana oterala u “onu stvar”, da su njegovi takvi prema meni. Za mene on je najbolji muž na svetu. Jako je pažljiv, seti se svakog datuma, a pre par dana me je majka nazvala i pitala da joj on sredi posao na fakultetu za ćerku od njene sestre?!

Mama mi je, ali takvo poniženje nissam nikada doživela, sada kada joj treba on je “zet”. Kada sam ga pitala on je rekao da može i da će mu biti zadovoljstvo da pomogne svojoj punici, ali sam ja ipak odlučila majci reći da on ne može ništa uraditi po tom pitanju. Kada ga ni nakon 10 godina braka ne mogu zvati sa “zete”, onda neka ne traže pomoć od onoga “druge vere”.

Preporučeno