Žena po imenu Margaret Hau, cijelom svijetu poznata je zahvaljujući svojoj veoma neobičnoj priči, i iskustvu sa kojim se ne može baš svako pohvaliti. Naime, ona je inače radila kao asistentkinja doktora Džona Lilija, koji je davnih 60-tih godina napravio jedan jako neobičan eksperiment sa delfinima, a koji je trajao deset nedjelja, a njih dvoje pokušavali su delfina koji je bio star šest godina da nauče da govori engleski.

Naučnik je osmislio sve, dok je Margaret bila ta koja je provela šest nedjelja sa delfinom, Piterom, koji se vjerovali ili ne zaljubio u nju. Doktor je zakupio jednu vilu na Djevičanskim ostrvima, i istu je prilagodio potrebama eksperimenta, a ono što je on smatrao jeste da njegova asistentkinja i delfin provode sami vrijeme i da im niko ne smeta. Vilu je napunio sa morskom vodom, toliko dovoljno da Margaret može da hoda, ali i Piter da pliva.

Ona je bilježila kako je prolazio svaki njihov dan, a napisala je i ovo: “Postao je druželjubiviji i prisniji, i detaljno mi proučava stopala, noge, članke i kolena. Kada to radi, veoma je nežan, a grub postaje kada pokušava da me gura naokolo”, napisala je ona. Vremenom Piter je bio takav da je sve više i više htio pažnju, i zanimljivo je to da je on sa loptom htio da se igra samo dok je ona bila tu, ali ne i kada je on bio sam. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno